اجازه نمی‌دهیم آمریکا تعیین‌کننده جنگ و صلح باشد

مهروان خبر/ بزرگترهای زلنسکی او را کنترل کنند

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه:

مصالح و منافع ملی برای ما مهم است که تصمیم‌گیری درباره آن معادله تک‌مجهولی نیست‌. برای ما امینت ملی و منافع ملی تعیین کننده است که تصمیم‌گیری درباره آن در روندی شفاف با مشارکت دستگاه‌های تصمیم‌گیر درایران رخ می‌دهد که وزارت خارجه یکی از آنها است. 

اجازه ندادیم و نمی‌دهیم آمریکا تعیین کننده جنگ و صلح باشد. تا هر زمان منافع ما ایجاب کند دفاع می‌کنیم و هروقت احساس کنیم باید از دیپلماسی استفاده کنیم به عنوان یک ابزار از آن استفاده می‌کنیم.

از ابتدا گفتیم هیچ مداخله‌ای در منازعه اوکراین و روسیه نداریم. حمله اوکراین به یک کشتی ایرانی غیر قانونی و ماجراجویی‌ای خطرناک است که از طرف ما بی‌پاسخ نخواهد ماند. بزرگترهای زلنسکی او را باید کنترل کنند و بدانند پیامد این اقدام می‌تواند دامن‌گیر بخش‌های مختلفی از جهان باشد. 

آمریکا باید یاد بگیرد مثل یک دولت مسئول عمل کند. رفتار آمریکا شبیه باند مافیایی در این دو سال بود که به هیچ قائده‌ای پایبند نبود و هنجارهای حقوق بین الملل را نقض کرده و زیر سوال برده است. تا زمانی که چنین رفتاری از سوی آمریکا ادامه داشته باشد نمی‌توان امیدوار به شکل‌گیری روندی معقول بود‌. اسم چیزی که الان هست را نمی‌توان آتش‌بس گذاشت. اینکه در چند روز اخیر فضا آرام‌تر بوده تدبیر نیروهای مسلح ایران است. هر اقدام آمریکا با پاسخ متقابل ما مواجه خواهد شد.

هر تصمیمی درباره استفاده از دیپلماسی برای تامین منافع ملی تصمیم مجموعه حاکمیت و محصول اجماع در نهادهای بالادستی بوده است، تردیدی نکنید. بدعهدی و خباثت دشمن نباید باعث شود ما یکدیگر را شماتت کنیم. یادداشت تفاهم بر اساس مصالح ملی کشور تنظیم شد. کجای محتوای بند ۵ آن مغایر دستورالعمل ابلاغی به وزارت خارجه است؟ باید پذیرفت آمریکا طرف بدعهدی است.

لینک کوتاه خبر:

https://mehravankhabar.ir/?p=10070

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/h324117/domains/mehravankhabar.ir/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php on line 223

Warning: Undefined array key -1 in /home/h324117/domains/mehravankhabar.ir/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 695

پیشنهادی: